member
member

pullme

Μετάβαση σε
Share:
ΚΤΗΜΑ ΝΕΡΑΝΤΖΗ - THRACIA
ΠΕΝΤΑΠΟΛΗ - Π.Γ.Ε. ΣΕΡΡΕΣ
 
 
ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

To THRACIA είναι ένα χαρμάνι απο Cabernet Sauvignon και Κόνιαρο που για πρώτη φορά εμφιαλώθηκε για τη σοδειά του 2009. Οι δύο ποικιλίες οινοποιούνται και  παλαιώνουν χωριστά, για να ενωθούν σε μια χρυσή αναλογία κάθε χρονιά, ανάλογα με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα τους. Η στιβαρότητα και η δύναμη του Cabernet, μαλακώνει με την ευγένεια και την αρωματική φινέτσα του Κόνιαρου, με αποτέλεσμα έναν οίνο πολύπλοκο και δυναμικό, ιδιαίτερο και αρμονικό σε όλες τις πτυχές του.

360
Video
Ετικέτα
ΧΡΟΝΙΑ
2010
ΤΥΠΟΣ
ΕΡΥΘΡΟΣ
ΠΟΙΚΙΛΙΑ
Cabernet Sauvignon
Αλκοόλ
14%
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ
2025
ΜΠΟΥΚΑΛΙ
BURGUNDY
ΒΑΡΕΛΙ
18 ΜΗΝΕΣ
ΠΑΛΑΙΩΣΗ
36 ΜΗΝΕΣ
ΦΕΛΛΟΣ
ΦΥΣΙΚΟΣ
ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
16-18°C ΜΕΤΑΓΓΙΣΗ
ΠΑΡΑΓΩΓΗ
2.000
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ
ΧΑΡΤΟΚΙΒΩΤΙΟ
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
2025
Όψη

Βαθύ κόκκινο χρώμα.

 
Μύτη

Στη μύτη έχει συμπυκνωμένα φρούτα, μαύρο κεράσι, σύκα και δαμάσκηνα, αλλά και αρώματα βανίλιας και καβουρδισμένου καφέ.

 
Στόμα

Στο στόμα, τα φρούτα επιστρέφουν  με γήινες νότες και αρώματα καπνού. Έχει φρεσκάδα, δυνατό τανικό σώμα που ισορροπεί με ωραία οξύτητα και αφήνει μια μακρά επίγευση.

 
Γλυκύτητα
ξηρό
/ 5
γλυκό
Οξύτητα
χαμηλή
/ 5
υψηλή
Αλκοόλ
χαμηλό
/ 5
υψηλό
Σώμα
ελαφρύ
/ 5
γεμάτο
Ταιριάζει με:

Ζύμωση σε ανοξείδωτη δεξαμενή και εκχύλιση για περίπου 8 μέρες κάτω από ελεγχόμενη θερμοκρασία. Κάθε ποικιλία οινοποιείται και παλαιώνει χωριστά σε δρύινα βαρέλια 225ΜΤ+ βαλκανικής δρυός για 18 μήνες περίπου. Δεν έχει κάνει μηλογαλακτική ζύμωση, είναι αφιλτράριστος και ακολλάριστος οίνος.

 

Στον όμορφο λόφο της Καλίντσας, σε υψόμετρο 160 μέτρων εκτείνεται ένας ενιαίος ιδιόκτητος αμπελώνας 100 στρεμμάτων. Στην νοτιοανατολική πλευρά καλλιεργούνται οι ερυθρές ποικιλίες ενώ στη δυτική οι λευκές. Τα εδάφη στα αμπελοτεμάχια είναι αμμοαργιλοπηλώδη με μικρές διαφοροποιήσεις. Η πυκνότητα φύτευσης είναι 300φ/στρ. Οι αμπελώνες είναι εύρωστοι και παράγουν φρούτα ισορροπημένα, πλούσιας θρεπτικής αξίας. Ο μεγάλος σύμμαχος είναι οι ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες του λόφου. Υπάρχουν ακαλλιέργητες εκτάσεις ανάμεσα στους αμπελώνες για τη διατήρηση την ισορροπία της φύσης. Τα ωφέλιμα έντομα όπως οι άγριες μέλισσες και οι πασχαλίτσες, είναι σύμμαχοι του κτήματος και φροντίζουν για την προστασία του. Η καλλιέργεια είναι πιστοποιημένη βιολογική, χωρίς να χρησιμοποιούνται καθόλου εντομοκτόνα και λιπάσματα.

 

Golden Medal - 18th Berliner wein trophy

Golden Medal - 16th Berliner wein trophy

Bronze Medal - International Wine Challenge, London

 
Προσθήκη οίνου στα αγαπημένα
Απολαύστε το!
Τώρα μπορείτε να παραγγείλετε τον συγκεκριμένο οίνο απευθείας από τον παραγωγό. Συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα παραγγελίας.

advertizing place

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΟ ΚΤΗΜΑ
πρόσωπα - φιλοσοφία - τοποθεσία κ.α
Προτεινόμενοι Οίνοι