member
member

pullme

Μετάβαση σε
Share:
KARANIKA ROSE BRUT
ΛΕΒΑΙΑ - Π.Γ.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑ
 
 
ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ήταν μόνο θέμα χρόνου πριν αποφασίσουν να παραγουν με την παραδοσιακή μέθοδο ένα ροζέ αφρώδης οίνος από 100% Ξινόμαυρο. Είναι ένα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης Αμύνταιο κρασί (Π.Ο.Π) Έχει πλούσια φρουτώδη αρώματα, τραγανή οξύτητα και μια υπέροχη γλυκύτητα εξισορρόπησης. Το κρασί είναι παλαιωμένο στις οινολάσπες  (‘sur lie’) για τουλάχιστον 12 μήνες. Αυτή η διαδικασία του δινει τα ενδιαφέροντα αρώματα ζύμωσης. Το Καρανικα Brut Ροζε έχει σχεδόν ατελείωτες μικρές φυσαλίδες και μια μεγάλη επίγευση. Η παραγωγή του εξαιρετικού αυτού κρασιού είναι πολύ περιορισμένη (2000 φιάλες) και κάθε ατομική φιάλη είναι αριθμημένη και χρονολογείται με το χέρι.

360
Video
Ετικέτα
ΧΡΟΝΙΑ
2013
ΤΥΠΟΣ
ΑΦΡΩΔΗΣ
ΠΟΙΚΙΛΙΑ
Ξινόμαυρο
Αλκοόλ
12,5%
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ
2020
ΜΠΟΥΚΑΛΙ
CHAMPAGNE
ΒΑΡΕΛΙ
ΧΩΡΙΣ ΒΑΡΕΛΙ
ΠΑΛΑΙΩΣΗ
12 ΜΗΝΕΣ
ΦΕΛΛΟΣ
ΦΥΣΙΚΟΣ
ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
4-8°C
ΠΑΡΑΓΩΓΗ
2.000
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ
ΧΑΡΤΟΚΙΒΩΤΙΟ
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
Όψη

Απαλό ροζέ χρώμα.

 
Μύτη

Μικρά κόκκινα φρούτα όπως κεράσια και φράουλες.

 
Στόμα

Στο στόμα πλούσιο, με οξύτητα που ισορροπεί άψογα με το dosage, τελείωμα μακράς διάρκειας. 

 
Γλυκύτητα
ξηρό
/ 5
γλυκό
Οξύτητα
χαμηλή
/ 5
υψηλή
Αλκοόλ
χαμηλό
/ 5
υψηλό
Σώμα
ελαφρύ
/ 5
γεμάτο
Ταιριάζει με:

Ολόκληρα τσαμπιά πιέζονται σε στροφυλιά. Ελεγχόμενη θερμοκρασία ζύμωσης στους 18°C. Χωρίς επιπρόσθετα χημικά και χαμηλή περιεκτικότητα σε θείο. 2η ζύμωση στο μπουκάλι. Sur Latte (η αποθήκευση των φιαλών στοιβαγμένες σε ειδικά τελάρα ώστε να γίνεται η ωρίμανση και η προετοιμασία για το disgorgement – άδειασμα των υπολειμματικών) για 10 - 12 μήνες. Κυκλοφορεί στην αγορά 1 μήνα μετά το disgorgement.

 

Στη θέση «Σοτίρτσκο» υπάρχει ένας αμπελώνας 2,5 στρεμμάτων που παράγει μόνο 500 kg από την εκλεκτότερη ποικιλία σταφυλιών δηλαδή περίπου έως 1000 μπουκάλια ανά εκτάριο! Από τα σταφύλια αυτά παράγονται περίπου 300 μπουκάλια σκουρόχρωμο, ρουμπινί, εξαιρετικά πολύπλοκο κρασί, το οποίο μπορεί να παλαιωθεί για τουλάχιστον 25 χρόνια. Ο αμπελώνας αυτός, ηλικίας τουλάχιστον 100 ετών, φυτεύτηκε όταν η Ελλάδα βρισκόταν ακόμη υπό Τουρκική κατοχή.


Δίπλα στον αμπελώνα του «Σοτίρτσκο», βρίσκεται μία έκταση 2,5 στρεμμάτων, με πιο αμμώδες έδαφος, στην οποία είναι φυτεμένος ένας αμπελώνας 40 ετών με ποικιλία Ξινόμαυρο. Στο Ράστο, το οποίο αποτελεί εδώ και 3000 χρόνια την καρδιά των αμπελώνων της περιοχής, υπάρχουν δύο αμπελώνες (ηλικίας 25 και 40 ετών) συνολικής έκτασης 7 στρεμμάτων.


Επίσης, στη θέση «Δρόμος Λακκιάς» δίπλα σε ένα ελατόδασος κοντά στο Αμύνταιο, διαθέτουν έναν αμπελώνα με ποικιλία Ξινόμαυρο, έκτασης 5 στρεμμάτων. Τα αμπέλια, ηλικίας 25 ετών, είναι ιδανικά για την παραγωγή του αφρώδους οίνου Karanika Brut. Ο τελευταίος «παλιός» αμπελώνας με ποικιλία Ξινόμαυρο, ο οποίος βρίσκεται στη θέση «Νιβιγκράτσκο» μεταξύ του Αμύνταιου και της λίμνης των Πετρών, έχει έκταση μόλις 1 στρέμμα και χρησιμοποιείται επίσης για την παραγωγή του κρασιού Karanika Brut.

 

Καμία καταχωρημένη διάκριση.

 
Προσθήκη οίνου στα αγαπημένα
Απολαύστε το!
Τώρα μπορείτε να παραγγείλετε τον συγκεκριμένο οίνο απευθείας από τον παραγωγό. Συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα παραγγελίας.

advertizing place

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΟ ΚΤΗΜΑ
πρόσωπα - φιλοσοφία - τοποθεσία κ.α
Προτεινόμενοι Οίνοι